Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Πλησιάζουν οι μέρες…


«Σήμερα θέλω να σε ’χω στο πλάι μου! Στο σπίτι θα βρίσκονται αντίπαλοι του αγώνα μας, σκληρά καρύδια, και θα χρειαστώ συμπαράσταση, καθώς θα τα σπάω με τον καρυοθραύστη!»
είχε παρακαλέσει εκείνο το πρωινό την αγαπημένη της φίλη η Καλλιόπη.
«Θα έρθω, Καλλιοπάκι», δέχτηκε την πρότασή της η Μυρτώ αδυνατώντας φυσικά να της αρνηθεί το οτιδήποτε.

Εντέλει, αποδείχτηκε πως η Καλλιόπη είχε απόλυτο δίκιο να καλέσει τη φίλη της για συμπαράσταση εκείνο το απόγευμα, καθώς οι πρώτες λεκτικές επιθέσεις από την πλευρά κάποιων αντρών, συναδέλφων του συζύγου της, έπεσαν νωρίς στο πεδίο της μάχης.
«Πολύ φοβάμαι πως ξεσηκώνετε τις γυναίκες σε επικίνδυνο βαθμό, αγαπητή μου. Θα έλεγα πως η στάση σας μπορεί να θεωρηθεί από επικίνδυνη ως αναρχική!» της πέταξε κατάμουτρα ένας από την παρέα των αντρών.
«Με εκπλήσσει το σχόλιό σας. Θα περίμενα από τους μεγαλύτερους σε ηλικία να πουν κάτι τέτοιο, αλλά από έναν νεαρό μορφωμένο άντρα σαν κι εσάς δεν ξέρω τι να πω!» ήρθε η απάντηση της Καλλιόπης χωρίς δεύτερη σκέψη. «Αν νομίζετε πως είναι επικίνδυνη η ισότητα των ανθρώπων, τότε πολύ φοβάμαι πως εσείς αποτελείτε κίνδυνο για την κοινωνία μας, αγαπητέ μου!»
Ο νεαρός άντρας ένιωσε τα μάγουλά του να κοκκινίζουν. «Πώς μπορείτε να ζητάτε πράγματα τόσο ανήκουστα, κυρία Γεωργίου;» απαίτησε να μάθει. «Ψήφος στις γυναίκες; Είναι ποτέ δυνατόν; Να αποφασίζουν οι πετεινόμυαλες για το μέλλον της χώρας;» εξαπέλυσε την αντεπίθεσή του.
Η Καλλιόπη αισθάνθηκε το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι της, όμως ένιωσε ένα χέρι να την κρατάει από δίπλα της.
http://www.psichogios.gr/site/Books/show/1003886/agwnes-kyriwn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΝΕΟ μας βιβλίο «η Ματωμένη Αρχόντισσα» έρχεται στις 19/4 από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ !!

Ένας έμπορος από την Οδησσό παίρνει όρκο βαρύ να διαδώσει παντού το όραμα της Φιλικής Εταιρείας.  Ένας Ελβετός τυπογράφος αφήνει πί...